Izložba „Život jedne slike“ mlade umjetnice Jasmine Jakopanec

Pozivamo Vas na izložbu pod nazivom „Život jedne slike“ mlade umjetnice Jasmine Jakopanec. Izložba je otvorena za razgled od 26. ožujka do 9. travnja 2021. u Galeriji HDLU u Kuli stražarnici Staroga grada Varaždin. Žao nam je što zbog epidemioloških mjera ne možemo organizirati druženje i svečano otvaranje izložbe.

Jasmina Jakopanec rođena je u Varaždinu 1992. godine. Godine 2017. je diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Tijekom i nakon studiranja sudjelovala je na nekoliko umjetničkih rezidencija i razmjena mladih (47. ZILIK, 3. Ulična galerija – Mehaničko gibanje kao umjetnički element, Karlovac).

Dobitnica je nekoliko nagrada, zahvalnica i diploma od kojih se među najvažnijima nalaze prva nagrada na natječaju “Rijeka-moj grad”, 2013., Rektorova nagrade za najbolji umjetnički rad i Nagrada akademije za najbolji rad u novim medijima 2016. godine.

Do sada je imala nekoliko samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Neke od njih su: “Dijalog” u Rijeci, “Priče o nama” u Varaždinu i Zagrebu, Modra krajina u Kranju, “Naša sjećanja” u Zagrebu. Također je sudjelovala na mnogim grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu: “26. slavonski biennale – ravna ploča”, “Photocity 2018 “PRIVID-ILUZIJA””, “Emotion _a transparent performance”, “Sound Art Incubator 2016”, “XVII Bijenale studentskog crteža Srbije”, “3. Hrvatski triennale autoportreta “Identiteti”… Članica je HDLU i HDLU Varaždin.

Leave a Reply