Otvorenje izložbe Ljiljane Belavić Kliček, Valentine Meštrić i Hrvoja Svaty

Svečanog otvorenja izložbe neće biti zbog opreza i epidemioloških mjera. Veselimo se Vašem dolasku na izložbu koja se može pogledati od 17. veljače do 2. ožujka u Kuli stražarnici Staroga grada Varaždin.

Ljiljana Belavić Kliček rođena je u Varaždinu 1983. godine, gdje završava osnovnu školu. 1997 upisuje se u Školu za tekstil i dizajn, smjer dizajner odjeće i tekstila. 2007. diplomira na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer Animirani film i novi mediji.

Napravila je ilustracije za školski zbornik pjesama i za nekoliko bojanki.

Živi u Varaždinskim Toplicama gdje radi kao učiteljica likovne kulture u osnovnoj školi.

Valentina Meštrić je rođena u Varaždinu 1994. god. Od svoje pete godine pokazuje afinitete za umjetnost. Godine 2019. je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti kao najbolji student generacije. Dobitnica je rektorove nagrade za znanstveno-istraživački rad proveden na slici Samsonovo vjenčanje iz 19. st. Na četvrtoj godini studija, sudjeluje u restauraciji Michelangelovih zidnih slika na Ischiji, na fragmentima zidnih slika s Pompeja itd… Njezini radovi su bili izlagani na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u Galeriji Širi, u Centru za kulturu zdravlja, u Napulju i u Toruńu. Trenutno stvara umjetnost i umijeće stalentiranom prijateljicom i trenericom mačevanja Maiom Rathwell te zajedno otvaraju umjetničku udrugu Valliartù pod čijim se pseudonimom predstavljaju.

Hrvoje Svaty rođen je 1995. godine u Varaždinu. Završio je Drugu osnovnu školu i srednju Strukovnu školu u Varaždinu gdje je upisao smjer Likovna umjetnost – modul grafički dizajn. Srednju školu završio je školske godine 2014. s odličnim uspjehom, zvanja Grafički dizajner te također je izabran za najboljeg učenika svoje generacije.

Na Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci upisao je 2014.godine smjer Likovna pedagogija. Kroz prve tri godine studiranja obuhvatio je sve module kao što su: slikarstvo, kiparstvo i grafiku. Na petom semestru odlučio je odabrati modul Grafika jer je htio proširiti znanje u tradicionalnoj grafici. Tijekom studiranja na trećoj godini uz poticaj profesorice Maje Franković dobio je Rektorovo priznanje za uspješno promoviranje riječkog Sveučilišta. U sklopu Erasmus projekta 2018./2019. četiri mjeseca boravio je u Španjolskoj, u Oviedu, u školi primijenjene umjetnosti gdje je usavršavao i učio nove tehnike tradicionalne grafike. Na kraju projekta bila je organizirana skupna izložba grafičkih radova na kojoj su izloženi i njegovi radovi.

U njegovom petogodišnjem obrazovanju višestruko je nagrađivan. Tri godine za redom osvojio je prvu nagradu za najbolji studenski rad na likovnoj kolonije pod nazivom “Pul Kaštela” i dvije godine za najbolji rad “Ex Tempore”. Na Međunarodnom susretu likovnih umjetnika u Čabru osvojio je prvu nagradu za najbolji rad te je rad otkupljen za Ured gradonačelnika. U Rijeci 2019.godine diplomirao je i stekao zvanje magistra likovne pedagogije. Također radio je u Osnovnoj školi Vjenceslava Novaka u Zagreba kao zamjena učitelja likovne kulture.