[četvrti] dan hrvatskog performancea - autori i radovi

Darwin Butković rođen je 1962.godine. 1988. završava akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, a 1993. završava poslijediplomski studij iz restauraciju pri likovnoj akademiji u Ljubljani. Iako po vokaciji slikar, većina projekata kiparskog su mu karaktera, sa stalnim bavljenjem i performanceom, akcijama, instalacijom.

naziv rada: "Autoritratto con SA"


Vlasta Delimar rođena je 1956. u Zagrebu. 1977. diplomira na Školi za primjenjenu umjetnost u Zagrebu. Umjetnica je čiji rad je snažno definiran vlastitim fizičkim iskustvom, kroz multimedijalna djela i performance.

naziv rada: "Dyspaurenia"
vrijeme i mjesto održavanja:


Željka Gradski Galić

naziv rada: "Varaždinski autoportret"
vrijeme i mjesto održavanja:


Božena Končić Badurina

naziv rada: "Vraćanje sebi - 100 udisaja"
vrijeme i mjesto održavanja:


Ivan Mesek rođen je 1971. u Varaždinu. U Zagrebu završava Akademiju likovnih umjetnosti, dok 1998. magistrira na Likovnoj akademiji u Muenchenu. Autor je širokog raspona interesa- od slike i skulpture, videa, instalacije, do performancea, intervencija, akcija.

naziv rada br 1: "Mirroring"
vrijeme i mjesto održavanja:


Kata Mijatović rođena je 12.6.1956. U Branjini, Hrvatska. Pravo je diplomirala 1981. godine na Pravnom fakultetu u Osijeku. Na Akademiji lijepih umjetnosti u Firenci 1991. godine počinje studirati slikarstvo, 1993. prelazi na ALU u Zagrebu gdje je diplomirala 1997. godine u klasi Đure Sedera. Od 1988. do 1991. Član je neformalne umjetničke grupe “Močvara”.

naziv rada: "Željkov san"
vrijeme i mjesto održavanja:


Alen Novoselec rođen je 1969. u Varaždinu. 1998 diplomira na akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Trenutno završava poslijediplomski studij iz restauracije pri likovnoj akademiji u Ljubljani. Likovni izraz pronalazi većinom u kiparstvu, uz povremeno bavljenje instalacijom, performanceom, akcijom.

naziv rada: "Performance"
vrijeme i mjesto održavanja:


Vlatko Vincek - rođen 1959. u Koprivnici. Završio ALU u Zagrebu 1983.g. Bio suradnik majstorske radionice Reiser-Ivančić. Živi i radi u zagrebu i Koprivnici.

naziv rada: "Trepidatio."
vrijeme i mjesto održavanja:


Alen Zanjko rođen je 1969. u Zagrebu. Apsolvent je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. U proteklih 7 godina nastupa kao plesač i mimičar. Sudjelovao je u mnogim radionicama plesa i mime u Hrvatskoj i inozemstvu.

naziv rada: "Body light"
vrijeme i mjesto održavanja:

  > home
> uvodnik

> Impressum
         
         
   
   
    [home]  [o nama]  [program]  [nekad i danas]  [novosti]  [clanovi]  [kontakt]  [arhiva]